Projektstyring

8. juni 2023
4 minutters læsetid
Projektstyring er en afgørende disciplin for at sikre succesfuld gennemførelse af projekter. Det er en struktureret tilgang til at planlægge, organisere, udføre og kontrollere aktiviteterne i et projekt for at nå de ønskede mål...
Del
Indholdsfortegnelse

Projektstyring er en afgørende disciplin for at sikre succesfuld gennemførelse af projekter. Det er en struktureret tilgang til at planlægge, organisere, udføre og kontrollere aktiviteterne i et projekt for at nå de ønskede mål indenfor de fastsatte tidsrammer og ressourcer. Projektstyring spiller en afgørende rolle i mange brancher og organisationer, hvor projekter
udgør kernen i virksomhedens udvikling og vækst.

Projektværktøjer, der understøtter den gode projektstyring

Projektværktøjer spiller en afgørende rolle i effektiv projektstyring. De giver projektledere de
nødvendige ressourcer til at planlægge, organisere og styre projekter på en struktureret og
effektiv måde.

Når du skal vælge de rette projektværktøjer til at understøtte den gode projektstyring, kan det være en fordel at kombinere flere forskellige værktøjer for at give dig selv de bedste forudsætninger for at lykkes med et projekt. Forskellige projekter kan kræve forskellige
tilgange, og derfor er det en fordel at have et bredt funderet kendskab til forskellige metoder.

Vores værktøjskasse indeholder en kombination af metoder, som er blevet brugt af militære enheder i flere århundreder kombineret med moderne metoder som LEAN og LEGO® SERIOUS PLAY®. Vi har selv stor erfaring med projektstyring og har derfor så at sige selv
taget den medicin, vi ordinerer, og vi ved derfor, hvad der virker.

Projektstyring i praksis

En effektiv projektstyring i praksis består af en række vigtige aspekter:

  • En succesfuld projektstyring begynder med en grundig projektplanlægning. Dette indebærer at identificere projektets mål, definere omfanget af arbejdet, opstille en realistisk tidsplan og fordele ressourcerne på en hensigtsmæssig måde.
  • Organisering og koordinering af projektets aktiviteter. Dette omfatter at tildele opgaver til teammedlemmer, oprette arbejdsstrukturer, etablere klare
    kommunikationskanaler og sikre, at der er en smidig og effektiv koordination mellem de forskellige teammedlemmer og andre involverede.
  • Risikostyring, som indebærer at identificere og vurdere potentielle risici, der kan påvirke projektets succes, og derefter udvikle en plan for at minimere eller håndtere disse risici for at sikre en mere stabil projektgennemførelse.
  • Effektiv kommunikation. Projektlederen skal være i stand til at kommunikere klart og effektivt med alle involverede, herunder teammedlemmer, kunder, leverandører og andre interesserede parter. Kommunikationen skal være løbende og omfatte opdateringer om projektets status, ændringer i planen og eventuelle problemer eller udfordringer.
  • Effektiv ressourcestyring. Dette indebærer at identificere, tildele og optimere brugen af ressourcer som tid, penge, udstyr og ekspertise.

Mangler du inspiration til et kursus i projektstyring?

Lyder ovenstående punkter som ukendt territorium, eller er det velkendt for dig? Uanset om du er erfaren indenfor projektstyring, eller om du er ny i faget, så er der gode muligheder for at styrke dine kompetencer og sikre dig de nødvendige projektværktøjer. Selvom du har mange års erfaring med projektstyring i praksis, så er det en god idé at holde dig opdateret med nye metoder og få genopfrisket noget af det, du allerede er bekendt med.

Der findes en lang række kurser og uddannelser i projektstyring, som klæder dig på til styre og lede projekter i forskellige brancher. Vi tilbyder projekt-coaching samt kurser i projekteksekvering og projektlederuddannelse, som i form og indhold er tilpasset til den virkelighed, som du skal være en del af. Vi tilbyder dig konkrete værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde. Alle vores kurser er baseret på indgående viden og erfaring på området, ligesom vores fokus ligger på at give dig en række projektværktøjer, du kan bruge i den virkelige verden.

Vi prioriterer en tæt dialog med den virksomhed eller organisation, vi laver uddannelser og kurser for. Vi har nemlig et ufravigeligt fokus på, at investeringen skal generere positiv værdi og bidrage med meningsfulde indsigter, der kan omdannes til handling.

Book tid til en snak om muligheder HER