Test ledelsesstilen, og styrk ledelsesformen

Test af ledelsesstil er oplagt, både når du skal ansætte en ny leder, eller hvis du vil kende din ledelsesstil, styrker og svagheder bedre ifm. din egen lederudvikling.

Alle tre elementer er relevante. For du skal både vide, hvordan du leder + kende dig selv som person, fordi det hele spiller sammen i god ledelse.

Med test af ledelsesstil opnår du følgende fordele:

  • Skal du ansætte en ny leder, sikrer du, at du både ansætter den, der har de rette egenskaber og den, der passer bedst ind i vedkommendes nye afdeling og i ledergruppen
  • Du undgår at vælge ud fra dine personlige præferencer
  • Når du som leder kender din egen lederstil, ved du, hvad du skal være opmærksom på i din daglige ledelse af dine medarbejdere – og når du samarbejder med andre ledere

Test af ledelsesstil afklarer dit lederDNA

Når du er afklaret om din egen ledelsesstil og lederDNA, får du meget lettere ved at være en god leder.

I personlighedstesten svarer du på en række spørgsmål, så vi kan se din profil tydeligt og analysere, hvordan du samarbejder med andre personprofiler. Det giver dig et tydeligt indblik i din ledermæssige adfærd og kommunikation, samt hvordan du får folk til at give den en ekstra skalle eller motiverer dig selv.

Derfor bliver du meget klogere på, hvad du skal skrue op eller ned for - alt efter hvilken medarbejder, du taler med.

Overvejer du, om du vil ansætte en anden person i en lederstilling, betyder den samme viden fra ledertest, at du ved meget mere præcist, hvad du kan forvente at få. Og om lederen vil passe til både jobbet og virksomheden.

Derfor tester vi med e-stimate

Hos Zephyr Consulting bruger vi altid værktøjet e-stimate, når vi tester profiler. e-stimate undersøger fem brede personlighedstræk, som alle mennesker har i større eller mindre grad. Med testen ser vi, hvor udbredte trækkene er ved den enkelte person.

Når de samme mennesker testes flere gange undervejs i deres karriere, er det tydeligt, at en kerne i personen altid vil være den samme, selv om trækkene ændres en smule over tid.

Modellen er den mest internationalt anerkendte indenfor personlighedstræk.

Trækkene er:

Omgængelighed:

Venlighed, beskedenhed, eftergivenhed.

Samvittighedsfuldhed:

Pligtopfyldenhed, arbejdsomhed, ordentlighed.

Emotionelle reaktioner:

Bekymring, ængstelighed, irritabilitet.

Ekstroversion:

Udadvendthed, dominans, højt aktivitetsniveau.

Åbenhed:

Intellektuel nysgerrighed, tolerance, fantasifuldhed.

Alt efter hvem vi tester, og hvad formålet er, kan vi bruge forskellige niveauer i testen. Når vi tester ledere bruger vi typisk e-fivefactor, som er den mest detaljerede + en e-asy 360°, hvor vi samler feedback om lederen fra medarbejdere og samarbejdspartnere omkring dem.

Tilsammen giver de to test derfor et meget grundigt indblik i personen.

Skal vi teste dig ift. dine ledelsesevner og din ledertype kan vi også kombinere med Potentialeprofilen, hvor vi lærer dig at fokusere på dine stærkeste sider.

Skal vi samarbejde om test af ledelsesstil?

Så foregår forløbet ofte sådan her:

1. Vi holder et opstartsmøde

Indledningsvis afdækker vi behovet for tests. Er der tale om en enkelt leder, eller skal du have testet flere ledere over en periode? Skal lederen udelukkende testes ud fra e-stimate personprofilen, eller skal vi også lave en 360° test. Vi anbefaler oftest begge dele.

2. Vi faciliterer testen

Du eller den kandidat vi skal teste, får et link med testen og udfylder den online.

3. Du får feedback og en rapport

Uanset om testen drejer sig om dig selv eller en leder, du overvejer at ansætte, holder vi et møde, hvor du får feedback på profilen. Enten ved et onlinemøde eller ved et fysisk møde. Herefter får du også tilsendt en rapport med resultatet.

Pris for test af ledelsesstil

e-fivefactor profilen inkl. 1:1 online feedback. Fra 3.500 kr. ekskl. moms

e-asy 360° inkl. 1:1 feedback. Fra 3.500 kr. ekskl. moms