Undervisning i lederskab

Kan du bestå 10 minutters testen?

Som tidligere officerer i Hæren ved vi om nogen, hvor vigtigt det er at man har et godt overblik over den situation man befinder sig i. Uden et godt overblik, er det svært at tage de rigtige og gode beslutninger.

 

Omsættes denne operationelle tilgang til hverdagen i en ”civil” ramme, giver det dig som leder en bedre indsigt, som hjælper med at træffe bedre beslutninger, som i sidste ende leder til bedre resultater.

 

Vi bruger en enkel ”test”, som vi har udviklet med baggrund i vores erfaringer fra miljøer, hvor beslutninger og handlinger kan have vidtrækkende konsekvenser. – Testen, som vi kalder 10 minutters testen tager udgangspunkt i, at du som leder/projektleder ALTID bør have et godt overordnet overblik over hvordan situationen er for den/de du leder. Og hele din struktur til styring, skal kunne understøtte dette.

 

Som vi plejer at sige, så skal ledere længere nede i organisationen også have et godt overblik, da deres information, danner grundlaget for at den øverste ledelse kan tage ordentlige og oplyste beslutninger.

 

I sin enkelthed, skal du som leder af et team/afdeling/projekt/organisation indenfor 10 minutter kunne redegøre for følgende:

 

Status (grøn/gul/rød) indenfor:

 

Kunder:

  • De største kunder og status hos dem (inkl. tilfredshed)

Virksomheden:

  • Strategiske indsatsområder
  • Projekter (fremdrift, udfordringer samt økonomi)
  • Drift:
  • Finansiel status (indtægter & udgifter)
  • Operations (daglige drift)
  • Medarbejdere: kompetencer & trivsel
  • Logistik, herunder lagerstatus, transport, indkøb

Samt nævne følgende:

  • 10 største risici, herunder udvikling & status
  • Fokusområder de kommende 4-6 uger

Detaljegraden afhænger selvfølgelig af hvilket niveau du er på i organisationen.

Men punkterne som vi nævner ovenfor, er der desværre mange, der ikke kan svare på. Heller ikke i mindre projekter og organisationer.

 

Kan du bestå testen?

Hvis ikke, så få adgang til vores gratis mini kursus her: https://zephyrconsulting.dk/downloads/

 

Hvis ikke så prøv at bygge din struktur for driften op, så du kan svare på spørgsmålene og derved forbedre grundlaget for at kunne tage bedre beslutninger.

 

Især i tider som nu, er det endnu mere vigtigt at have denne indsigt.

Del

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest

Artikler fra bloggen

3. december 2022

HAR I OGSÅ EN POSTKASSE TIL FORBEDRINGSFORSLAG?   Hvis ja, hvordan virker det så? Er det den gode idé, som oprindeligt ligger bag?  

Læs mere »

2. december 2022

TØR DU LADE DE YNGRE KOMME TIL?   Tør du lade de yngre medarbejdere få indflydelse på processer, arbejdet med mere?   Hvordan arbejder

Læs mere »

1. december 2022

HOLDER DU DINE MEDARBEJDERE NEDE?   På den internationale arbejdsglæde konference i 2019, stødet vi på Rich Sheridan fra Menlo Innovations i USA.  Med

Læs mere »
X