Start

Er du kommet godt i gang med 2020?

Første kvartal af 2020 er næsten nået og vi håber du er godt på vej til at nå de mål du har sat dig for 2020.

Eller ved du ikke hvor langt du er nået. Så er du ikke den eneste.

Mange virksomheder og organisationer har, hvis ellers de har lavet en strategi, udfordringer med strategieksekveringen. Det som vi primært ser, når vi arbejder med virksomheder og organisationer, er to ting:

Fokus på den operationelle drift.

Der er ikke noget forkert i at fokusere på den daglige drift, fordi det netop er ”rugbrødet” som gør at virksomheden kan eksistere i nuet. Men det er strategien som er medvirkende til, at virksomheden også eksisterer i morgen.

Hvis du/I ikke har en strategi, så prøv at stille jer selv følgende spørgsmål:

Når dette er afklaret, kan I begynde at arbejde med strategiplanen og målene. En god tommelfingerregel er at I maksimalt skal have tre mål for at lykkes. Hvis I har flere overordnede mål, så falder sandsynligheden for at komme i mål. Samtidig bør arbejdet med de nye tiltag ikke tage mere end 15% af jeres tid.

Til processer som denne er det meget normalt at hente hjælp udefra, enten i form af en facilitator til processen eller efteruddannelse af lederne. Vi anbefaler dog at man kombinerer processen til et lederudviklingsforløb, så slår man to fluer med et smæk og kan selv gennemføre processen fremadrettet.

Nedbrydning af strategien i mindre mål.

Manglende nedbrydning af strategien til mindre mål, er ikke kun noget som man oplever i små og mellemstore virksomheder. Det har vi også oplevet i større virksomheder. Man er god til at opstille de langsigtede mål, men hvordan man kommer derhen er en anden sag.

Når vi fastsætter målene, er det altid med et stort fokus på hvor det er vi skal ende:

Med denne tilgang til strategieksekvering vil I hele tiden vide hvor I er henne og kan agere derefter.

Tegning fra kursus i projektlederskab

Del

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest

Artikler fra bloggen

3. december 2022

HAR I OGSÅ EN POSTKASSE TIL FORBEDRINGSFORSLAG?   Hvis ja, hvordan virker det så? Er det den gode idé, som oprindeligt ligger bag?  

Læs mere »

2. december 2022

TØR DU LADE DE YNGRE KOMME TIL?   Tør du lade de yngre medarbejdere få indflydelse på processer, arbejdet med mere?   Hvordan arbejder

Læs mere »

1. december 2022

HOLDER DU DINE MEDARBEJDERE NEDE?   På den internationale arbejdsglæde konference i 2019, stødet vi på Rich Sheridan fra Menlo Innovations i USA.  Med

Læs mere »
X