Hvad er sammenhængen mellem løg og LEGO klodser?

4. maj 2021
3 minutters læsetid
Frygten og usikkerheden Er du en af dem, der er så heldig at være på vej tilbage på arbejdet? Så har du måske gjort dig nogle tanker om, hvilken hverdag du kommer tilbage til....
Del
Indholdsfortegnelse

Frygten og usikkerheden

Er du en af dem, der er så heldig at være på vej tilbage på arbejdet?

Så har du måske gjort dig nogle tanker om, hvilken hverdag du kommer tilbage til. Hvordan bliver det at møde dine kolleger igen? Hvor meget og hvad vil ændre sig?

Disse spørgsmål er nogle af dem vi har hørt blandt vore kunder, hvor folk er på vej tilbage på arbejdspladserne. Som på en projektworkshop i sidste uge, hvor en af deltagerne sagde, at hun havde kolleger som var bange for at komme tilbage på arbejdet, for det var lidt ligesom de skulle starte på et helt nyt arbejde efter ¾ år hjemme.

Relationen til kollegerne har i en periode været sat på ”hold”, og den tidligere tætte forbindelse til hinanden er blevet lidt køligere. Så hvad er det reelt der møder dig, når du kommer tilbage?

Fokuser på de sociale relationer

Som du måske har har hørt, så er den mest afgørende faktor for et godt samarbejde, at man har stor tillid til hinanden (bl.a. fundet i Googles projekt Aristotle). Og i en tid hvor de tætte relationer er minimeret, har det en stor negativ effekt på tilliden, – Og det skal vi alle hjælpe med at få genopbygget.

Som leder og kollega er det vigtigt at du giver tid og plads til:

  • Den uformelle snak omkring kaffemaskinen og eksempelvis gåture (som også er sikrere)
  • At I får talt om hvad de enkelte tænker og hvordan de har det.
  • At begynde at arbejde med det I vil gøre anderledes fremadrettet. Jo længere man venter, jo hurtigere kan vi falde tilbage i de gamle vaner. Mon ikke der er flere som kan nikke genkendende til, at man ved gamle klassefester/genforeninger let falder ind i sine gamle roller.

Hvad er det der med Legoklodserne og løget?

Hvis du har eller kender børn, så ved du at de indimellem er fuldstændig opslugte af legen. Det er en tilstand som kaldes ”flow” (beskrevet af Mihaly Csikszentmihalyi).

Når man er i flow, har man lettere ved at være åben, læringsvillig og kreativ.

Igennem flere år har vi, gennem fysiske & online workshops, brugt værktøjet LEGO® SERIOUS PLAY® til at få medarbejdere og ledere ind i denne flowtilstand. Fordi vi igennem denne proces, som bedst kan sammenlignes med at skrælle lagene af et løg, får skabt et trygt rum, hvor man kan drøfte og arbejde bl.a. teambuilding, lederudvikling, trivsel og strategi med mere.

I starten af pandemien var de fleste af os nødt til at følge en stejl læringskurve for at komme sikkert igennem. Det samme gælder for genopbygningen af tilliden og implementeringen af den læring som pandemien har givet.

Vil du høre hvad LEGO SERIOUS PLAY kan gøre for dig og dine kolleger, så book en gratis snak HER!

#legoseriousplay #trivsel #teambuilding