8. december 2022

Arbejder I med jeres relationer?

 

Hvis ikke, så brug et par minutter, hvorfor det kunne være en fordel.

 

Gode relationer, har en stor indvirkning på tillid og psykologisk tryghed.

 

Som tidligere officerer og udsendte, er psykologisk tryghed alfa omega for at man kan levere en god performance.

 

Det er også derfor at når vi arbejder med leder-og/eller projektteams, så er noget af det første vi arbejder med, det menneskelige fundament. – I 1999 beskrev Amy Edmonson fra Harvard Business School en psykologisk tryg arbejdsplads, som et sted, hvor medarbejderne tør sige deres mening og fejle uden frygt for hån, ydmygelse eller negative konsekvenser. I psykologisk trygge teams giver teammedlemmerne hinanden feedback og udfordrer hinanden. Effekten af psykologisk tryghed er ganske interessant at kigge på:

For det første For det første påvirker psykologisk tryghed i teams læringsadfærden, som igen har en afsmittende effekt på måden der præsteres på. For det andet så får man mere energi, fordi man ikke skal bruge så meget energi på at undgå at lave fejl og sidst men ikke mindst, så tør folk udfordre, sige deres mening og være kreative.

 

Men det kræver også at man gør en indsats for at få det til at lykkes.

 

Og en af de bedste måder til at få dette til at ske, er at sætte fokus på styrkelsen af de sociale relationer. I 2019 kørte vi et længere forløb med en virksomhed, hvor deltagerne efter en seance med fokus på trivsel og god performance, valgte at lave en ”onsdagsklub”, hvor et mix af medarbejdere fra forskellige dele af virksomheden spiste frokost sammen. De kendte ikke hinanden i forvejen, men kommunikationen på tværs i virksomheden ændrede sig væsentligt og nogle af de samarbejdsproblemer der havde været tidligere var forsvundet.

 

Hvis du vil høre mere til hvordan du kan komme i gang med at skabe psykologisk tryghed der hvor du arbejder, kan du booke en uforpligtende samtale her: https://calendly.com/sln-zephyrconsulting/30-min-virtuelt-kaffemode

 

#wellbeing #psychologicalsafety #performance #LEGOcity #adventcalendar

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Articles from the blog

X