7. december 2022

LADER DU OGSÅ PRIORITERINGEN VÆRE OP TIL DEN ENKELTE MEDARBEJDER?

Dagens model er et kage tag selv bord, og det minder os om de gange, hvor vi møder ledere lader prioriteringerne være op til den enkelte medarbejder og de selv kan vælge opgaver. Men det er nødvendigvis ikke den bedste løsning.

De fleste medarbejdere oplever indimellem, at der er langt flere opgaver, end der er tid til rådighed. Og når man ikke kan nå det hele, må man prioritere.

Vores udgangspunkt er altid at de fleste mennesker står op hver morgen, for at gøre det godt, og vil altid forsøge at løse opgaven. Men når tiden begynder at mangle, så ser vi ofte en af følgende ting ske:

  • Medarbejderen prioriterer selv opgaven og det er ikke altid den som lederen/virksomheden ser som den vigtigste
  • Medarbejderen begynder at sidde længere tid, arbejde i weekend med mere. Men det er bare en stakket frist, da det ofte kan ende i stress.
  • Man reducerer på kvaliteten af arbejdet, hvilket vil få konsekvenser for andre dele af virksomheden.
  • Medarbejderen giver op, fordi man ikke længere kan klare presset.

Så derfor er det det vigtigt at du som leder:

  • Er klar i din kommunikation omkring prioriteter af opgaverne, så medarbejderne ved, hvad er det allervigtigste for os i teamet, på virksomheden lige nu. – Tænk på et kontroltårn i en lufthavn, de skal hele tiden have et blik for, hvilket fly er det vigtigste. Tænk hvis de ikke havde det..
  • Hjælper de medarbejdere som ikke selv kan navigere i prioriteterne, med at rette fokus det rette sted hen.
  • Pauser/vælger opgaver fra som man ikke kan nå grundet andre prioriteter og husker at melde det ud til medarbejderne og andre der har noget med opgaverne at gøre.

Held og lykke med prioriteringerne

#prioritization #motivation #legocity #adventcalendar

ANSVARSFRASKRIVELSE: LEGO® er et varemærke tilhørende LEGO Group, som ikke sponsorerer, godkender eller støtter dette indlæg på nogen måde.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Articles from the blog

X