KAN DET BETALE SIG AT BRUGE DET ”GAMLE KLAVER” IDAG?
Kalenderen viser at ganske fint gammelt klaver, som i dag ville være erstattet af et el-klaver.
Men er der egentlig noget fra ”gamle dage” vi kan bruge i dag?
Ja, for vi kan f.eks. anvende gamle preussiske militær principper, når vi arbejder med strategi en moderne verden.
De fleste af os kender til at ledelsen har lavet en flot strategi, som de beder organisationen om at gennemføre. Hvis det så ikke lykkes, så mødes folk med større krav om detaljer og tættere opfølgning. Udover at det ikke er den mest motiverende tilgang, så udfordres denne tilgang i høj grad af, at planer og handlinger kan blive for simple og dermed ikke kommer i mål med strategien.
Forholdet mellem planer, handlinger og resultater kan blive meget komplicerede, og den strategiske ledelse kan komme fuldstændig ud af balance. Med andre ord, så ender man i strategisk kaos eller ”fog of war”.
Som vi har erfaret under de foranderlige tider vi er i nu, så er de gamle metodikker og tilgange, som militærstrategen von Moltke lærte Bismarcks succesrige hær, stadig meget anvendelige.
For de af jer, som ikke kender von Moltke, så var han det store strategiske talent bag Preussens militære sejre over Danmark i 1864 og Frankrig i 1870-71. Moltke anses for at være den primære fortaler for uafhængig tankegang og handling blandt sine underordnede:
“En officer må handle under meget forskellige forhold på grundlag af sin egen opfattelse af situationen. Det ville være forkert, hvis han skulle vente på at få ordrer på et tidspunkt, hvor der ikke kan gives ordrer. Men hans handlinger er mest produktive, når han handler indenfor rammerne af sine overordnedes hensigter”.
Omsat til ”forretningssprog”, så skal strategien alene udtrykke hvad der er de allervigtigste resultater at fokusere på at skabe lige nu – det kunne være omsætning, avance, markedsandele, osv. Og derfra handler det om at formidle en klar forståelse af strategien, så der kan eksekveres. Herefter er det så op til lederne/mellemlederne at tage ansvaret for at vælge og iværksætte de handlinger, som skal til for at skabe det ønskede resultat.
Det betyder så også at ledelsen ikke skal blande sig i hvordan de opnår resultaterne, men ”kun” holde dem ansvarlige for at opnå de ønskede effekter/resultater.
Prøv at tænke denne tilgang ind i din udrulning af planer. Du vil blive overrasket over den positive effekt det skaber .
#missioncommand #motivation #highperformance #results #legocity #adventcalendar
ANSVARSFRASKRIVELSE: LEGO® er et varemærke tilhørende LEGO Group, som ikke sponsorerer, godkender eller støtter dette indlæg på nogen måde.