19. december 2022

I dag er der er et stort misforhold mellem hvad forskningen kan dokumentere indenfor motivation og hvad virksomheder bruger til belønning for at få bedre resultater.

Fire årtiers forskning indenfor motivation fra bl.a. MIT, London School of Economics og den kendte forfatter Dan Pink, peger på at ekstra løn ikke er alt.

Forskningen viser, at medarbejdere, som har opgaver med en smule kompleks tænkning, ikke motiveres yderligere eller producerer mere, hvis de får en økonomisk belønning. Det som undersøgelserne peger på, er at mennesker er længere tid om at løse opgaver, der involverer kognitive processer, jo større belønningen er.

Noget af det man har konkluderet, er bl.a. at man ved økonomisk belønning udvikler et såkaldt mentalt tunnelsyn, og ikke tænker med hele det potentielle mentale råderum.

Samlet set giver det så nogle interessante pointer, som er værd at huske:

  • Belønning i form af flere penge, virker godt overfor arbejdsopgaver, der involverer manuelt arbejde og simple løsninger.
  • For komplicerede jobs, som ofte er normalen i dag, gælder at det er helt andre motivationsfaktorer, der gør sig gældende.


Så tænk over hvordan belønning kan udformes, så den kan øge motivationen for at gøre en god indsats.

Hav en fantastisk dag.

#motivation #people #bonus

ANSVARSFRASKRIVELSE: LEGO® er et varemærke tilhørende LEGO Group, som ikke sponsorerer, godkender eller støtter dette indlæg på nogen måde.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Articles from the blog

X