16. december 2022

Strategi i en tid med kaos?

Vi er i en periode, hvor det er meget usikre tide. Kan det så overhovedet betale sig at tale om og arbejde med strategier? 

Og er der egentlig ikke noget ”kejserens nye klæder” over det?

Jo det er det, hvis ikke man sørger for at koble strategien til dagligdagen og de aktiviteter man gennemfører her.

Mange synes ikke det kan betale sig at lave en strategi, fordi verden ændrer sig så hurtigt. Men som tidligere officerer tager vi altid udgangspunkt i at en plan er et udtryk for en forventning om en måde at nå et mål på, baseret på nogle bestemte forudsætninger. 

Hvis så forudsætningerne ændrer sig eller vi bliver klogere, så skal reaktionen ”blot” justeres efter de nye omgivelser.

Uden en plan er vi ret uforberedte på det der sker og bliver derved ofte udfordret i hvordan man skal reagere på tingene.

Derfor elsker vi citatet “In preparing for battle I have always found that plans are useless, but planning is indispensable”.

Dwight D. Eisenhower (1890–1969)

Data fra Center for ejerledede virksomheder viser at virksomheder, som arbejder målrettet med strategi, i gennemsnit har 100 procent større overskud og 280 procent større vækst, end virksomheder, som ikke arbejder målrettet med strategi.

Så selvom vi er i en tid med kaos og usikkerhed, kan det godt betale sig at lave en strategi. Men du skal nok ikke lave detaljerede 5 års planer 😉

#strategi #success #strategy

ANSVARSFRASKRIVELSE: LEGO® er et varemærke tilhørende LEGO Group, som ikke sponsorerer, godkender eller støtter dette indlæg på nogen måde.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Articles from the blog

X