12. december 2022

Hvordan bevarer man det gode humør, når det er ”koldt” omkring en..

 

”Ved problemer er min strategi at dræbe folk med venlighed. At være så åben, så imødekommende og stråle så meget af livsglæde, at problemerne går i sig selv” (Ole Henriksen i Børsen den 29.11.19).

 

De fleste af os vil nok nikke genkendende til at der er nogen som altid er i bedre humør end andre uanset hvad. Dette gode humør har ofte en positiv effekt på dem omkring, så hvad kan du gøre for at øge den indre glæde.

 

Fra urtiden er vores hjerne indstillet på at være ekstra opmærksom på trusler, så alt, der opfattes negativt, sætter sig bedre fast end det positive. Og der skal mellem to og tre gode oplevelser til for at feje en negativ oplevelse væk. Som menneske gælder det derfor om at øge de positive oplevelser i hverdagen. Disse følelser er forholdsvis nemme at skabe.

 

En af de øvelser, som har vist sig effektiv i at skabe positive følelser, er øvelsen ”tre gode ting”.

 

Øvelsen går i al sin enkelthed ud på:

  • Skriv tre gode ting ned, som er sket i dag, før du går i seng
  • Skriv samtidig, hvorfor du opfatter dem som gode
  • Når du laver øvelsen hver aften, får du flyttet opmærksomheden til det, der er positivt i dit liv, og derved bliver du mere glad.

 

 

God fornøjelse

 

#happinessatwork #LEGOcity #adventcalendar

ANSVARSFRASKRIVELSE: LEGO® er et varemærke tilhørende LEGO Group, som ikke sponsorerer, godkender eller støtter dette indlæg på nogen måde.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Articles from the blog

24. december 2022

Så blev det den 24. december, som I Danmark er den dag vi fejrer julen. Julemanden på billedet gør klar til at fodre rensdyrene,

Læs mere »

23. december 2022

I tider som dem vi er i lige nu, er der flere som føler sig mere og mere hægtet af (både virksomheder og medarbejdere). 

Læs mere »
X